Att söka sina rötter

Det är oundvikligt att man förr eller senare börjar fundera kring sitt ursprung. Oavsett hur man har haft det i Sverige som adoptivbarn, så finns det alltid pusselbitar som saknas. Hur var det när jag var liten? Varför var mina biologiska föräldrar tvungna att lämna bort mig för adoption? Finns det några biologiska syskon eller andra familjemedlemmar? 

När man väl börjat fundera kring detta är det svårt att sluta tänka på det. Vår erfarenhet är att man vill gärna veta.

Det man har fått med sig från Chile när man adopterades till Sverige är en kortfattad information, kanske nämns en stad, ett namn, eller någon annan detalj om ens ursprung. Men det är inte mycket fakta.

Om det dessutom kommer fram en bild i media där det visar sig att en del av adoptionerna gått olagligt till blir funderingarna desto större. Hur kan man få veta om det som står i ens adoptionsdokument överensstämmer med sanningen?

Det finns några olika vägar att gå. Vi som har hittat våra biologiska familjer har lika många olika berättelser som vi är personer. Det finns med andra ord ingen universallösning. Här ger vi tips på olika vägar som kan fungera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *