Reflektion över Chiledagarna 2022

En vecka med minimalt med sömn men med maximerat välplanerat arbete.
Politiker gråter, människor vi möter får tårar i ögonen och frågar varför vet vi inte vad kan vi göra.
Anhöriga / män/ fruar / syskon/ barn / föräldrar faller.
Igår var var sista mötena men ack så viktiga .
Jag och polisen Mario, samt tolk åkte till Kungsholmen för möte med Catrin utredaren på NOA ( nationell organiserade brottslighet) enhet.
Möten som dessa är så svåra att förstå när det kommer till att samtidigt som vi konstaterat är utsatta för brott inte kan göra något. Alla brott som ingår i detta förfarande av att stjäla, kidnappa, sälja barn är preskriberade. Även om som för vissa av oss fortfarande är ett pågående brott då vi fortfarande är ”borta ”.
Många paragrafer att förstå.
Men att nu ett samarbete mellan länderna kan börja, Chile får till rättshjälp från svenskpolis i sin brottsutredning som är pågående .
I Chile tolkar man lagen att så länge vi är borta är det ett pågående brott , samt att från att vi ”hittas” gäller tiden.
Detta samarbete innebär att material inhämtning kan med svensk polis till Chile.
Möte två blev å är känslosamt . Att möta en av de myndigheter som dribblat runt oss i systemet allt för länge där tiden är allt annat en effektiv . En myndighet som styrs av en demokrati som är högst inblandad i vad jag med flera utsatts för .
Ja ni förstår hur svårt det är att vi får deras hjälp med vad VI behöver hjälp med, vi som är brottsoffer. Här klumpas vi ihop med alla adopterade som en grupp med samma behov. Vi ser problem i detta. Alla adopterade är inte brottsoffer samt lika intresserade av att få den hjälp vi kräver.
Den utredning som regeringen tillsatt samt där Mfof , och Anna Singer ( utredaren) som vi träffade igår är väldigt klara med vad som hänt oss.
Att brott skett osv.
Men utredningen från regeringen handlar inte om det.
Direktiven handlar om barns framtida säkerhet inom adoptioner , och att se vad som gick fel å sen använda oss som exempel på hur man inte ska göra.
Ingen utredningen av själva förfarandet av brottet kommer ske. Ingen myndighet / organisation eller person kommer bli utpekad/ åtalad .
Man tittar inte tillbaka man styr upp för framtiden .
Med oss som referens till hur fel det blev.
Att regeringen tror detta räcker för oss kan inte vara rättssäkert samt lagligt ?
Frustrationen tårarna , JAG,VI ,PAPPA mina BARN samt den familj jag stals ifrån vid 1,5 års ålder alla vi är brottsoffer .
Rätten till sitt ursprung !
Man får inte stjäla barn
Tunga dagar, men så viktiga !
Jag är inte ensam tyvärr är vi flera hundra , ska jag vara ärlig flera tusen.
Kärlek/ våra adoptivföräldrar
Makt / våra politiker som använt oss som barn i att stärka demokratin. Fast vi var stulna . Det såg bra ut, ingen vet, visste så alla medel kan användas. Tystnad
Pengar/ efterfrågan som styrt denna lukrativa business i en tidsanda där adoptionerna är som störst.
Älskade pappa jag sa till utredningen Anna Singer , att min kamp är lika mycket din kamp. Du blev tyvärr lurad du med. Å vet du jag är super tacksam att du och mamma blev det för NI är dem som skapat mitt rättspatos , min kämparglöd samt solidariska tänk.
För mig är det viktigt precis som för alla andra , veta VEM är jag. Det är en rättighet en grundläggande inom alla konventioner .
Barn får inte stjälas !
#nomassilencio