Arkiv

Reseberättelse/rapport 27 nov -22 kl. 14:00-17:00
Solidaritetshuset i Stockholm

Chileadoption.se reseberättelse – vårt arbete i Chile och hur vi ser framåt  
Vi är på plats efter veckors arbete i Chile med vittnesmål samt information vi inhämtat och fått. Detta är ett arbete som vi har påbörjat år 2022 med två kongresser mellan HMS samt Chileadoption.se. Sista nu i oktober i Chile Santiago . Ett arbete som kommer presenteras samt planera framtid för. Politiker, ambassader , journalister är inbjudna att ta del av vårt arbete . Presentation , frågor samt samtal. Mötet är öppet och alla är välkomna! Läs mer här

Hör av dig per email eller telefon om du har frågor eller funderingar!

Smålandsträff 23 juli 2022

Smålandsträff för Chileadoptions medlemmar med familjer. Är du inte medlem bli det.  Vi träffas för att umgås och laga mat ute i Mapuchestyle till självkostnadspris. 30 platser. Stort tält finns om det blir dåligt väder. Det finns begränsade övernattningsmöjligheter Först till kvarn. Anmäl dig här.Bilder från träffen hittar du här.

Smålandsträff sommaren 2022 - Curanto al hoyo

Man kunde ta barn från Chile, men inte kulturen från människan! Vi träffas för att tillsammans göra mat på traditioner från Chile och urbefolkningen där.  Barnen och de vuxna hjälptes åt att röja, gräva, samla stenar, förbereda mat och laga den. Sedan njöt vi av den goda maten tillsammans. På kvällen satt vi runt lägerelden och filosoferade.

Al hoyo

Vi röjer, räffsar och gräver. Barnen är jätteduktiga!

Samlar stenar

Småland är fullt av stenar. Man behöver inte gå långt.

Tänder på och fixar

Elden tillsammans med stenarna tänds och vi förbereder maten, samlar lövkvistar, ägna oss åt musik, förbereder rabarberpaj.

Ner med maten och väntan

Så la vi ned maten i gropen och väntade och väntade och väntade, men den som väntar på något gott....

Äntligen klart

Efter ungefär 4 timmar fick vi njuta av maten. Den var utsökt och vi njöt av både mat och varandras sällskap. När mörkret föll in satt vi och försökte komma på spökhistorier runt lägerelden, men vi lyckades inte så bra :-) 

Dagen efter

Tid för eftertanke i solens sken. Tankar på ny träff med ett nytt tema.

Sommarträff Stockholm - Lidingö 29 juni kl. 19:00

Sommarträff för Chileadoptions medlemmar Stockholm , välkomna laga mat i form av matlag jag utser när ni anmält intresse. Vi ska laga mat och bara hänga lära känna varandra . Anmälan senast 27/6-22 till. Anmäl dig här.